Lopende initiatieven voor Oekraïnse vluchtelingen in Heerde

3 mei - Tijdens de meivakantie helpen we onze gasten met het leren fietsen.

Nederland is een fietsland, maar in heel veel landen is dit helemaal niet zo normaal en zelfs heel spannend! Daarom worden er op Groot Stokkert zo nu en dan fietslessen georganiseerd voor onze gasten.

Na de vakantie gaan de middelbare scholieren voor het eerst naar school en omdat we ze goed willen voorbereiden op het verkeer in Nederland staat er morgen een Dode-Hoek actie op de planning!

Aanstaande vrijdag staan er fietslessen op de agenda voor de bovenbouw van de basisschool, zodat ook zij mobieler worden.

26 april - Wij zijn blij!!

Op 26 april hebben we flyers verdeeld onder de gasten. Om zich beter te kunnen redden is er grote behoefte aan het aanleren van de Nederlandse taal. Vanaf 3 mei start Taalpunt Bibliotheek Noord-Veluwe locatie Heerde met wekelijkse taallessen in huisje 2!

26 april - Activiteit voor maatjes of geïnteresseerden

Zo nu en dan delen we initiatieven die in de gemeente en omstreken worden georganiseerd. Op aanraden van onze tolk verspreiden we de flyer.

Georgië zingt voor Oekraïne
Wanneer: 14 mei 2022
Locatie: Grote Kerk Epe
Tijd: 19.30 - 22.00

22 april: Sponsoren: Albert Hein en bloemisterij de Lelie, Veiling Vaassen, Harry van Hunen.

Dank Team Gastvrijheid voor het delen!

27 april is het Koningsdag!

Voor ons is dit een leuke feestdag, maar het kan best raar zijn om opeens allemaal oranje gekleedde mensen in de straten te zien! Om nog niet eens te spreken over alle gezellige festiviteiten en kleurrijke vlaggetjes! De Oranjevereniging heeft ervoor gezorgd dat de kinderen op Groot Stokkert goed voorbereid Koningsdag kunnen meebeleven! Hoe geweldig is dat!

20 april - Wat was het leuk! Huisje 2 is geopend voor activiteiten en samenkomsten!

We hebben een feestelijke opening gehad met lekkere pannekoeken, heel veel enthousiaste vrijwilligers en een heuze ballonnenman. Ook de piano en de gameroom zijn lekker uitgeprobeerd

Pasen

De burgemeester heeft huisje 2 officieel geopend! Vanaf vandaag kunnen de Oekrainers deze plek in gebruik nemen en waarschijnlijk gaat er dit weekend al fijn worden gekookt omdat het dan voor hen Pasen is!

19 april - Wat genieten we van alle initiatieven die er spontaan ontstaan!

Op een zonnige 2e Paasdag hebben de kinderen (en ook sommige volwassenen) hard gezocht naar paaseieren in het bos. Wat was het gezellig!

Dank aan Vita Wapenveld en het GS activiteitenteam!

15 april - Huisje 2 met de naam Krekel wordt een plek voor de Oekrainers om samen te komen, te koken en andere activiteiten uit te voeren!

De keuken

De keuken is geleverd voor Huisje 2. Kitchen4all (Dronten) bedankt dat jullie hierin van betekenis konden zijn! Wat kijken we er naar uit dat men hier samen kan eten en koken!

Heel veel werk verricht

De laatste weken is er heel veel werk verricht! En wat hebben veel mensen en bedrijven zich belangeloos ingezet om weer ziel te krijgen in dit (voorheen nog) afgekeurde huisje zodat we een plek voor samenkomst hebben.

Dank aan o.a. de schoonmakers, het pannekoekenteam die hebben geschilderd, EMKA electro Heerde, Het Krekelteam, Hendrikse Bouw, Kitchen4all (Dronten), vrijwilligers die voor boodschappen en aankleding hebben gezorgd, 2BHIP reclame & ontwerpstudio, De Emsterie, De Anberg, @twenty5, coördinatoren en ieder ander die mee heeft gedacht en gewerkt aan het mogelijk maken van deze fantastische plek! Wat een enthousiast topteam vol met verschillende talenten!

14 april - Vandaag worden alle voetjes opgemeten

Afgelopen week zijn we druk bezig geweest met het verzamelen van sportkleding voor de sportlessen van de kinderen! Dank aan De Cirkel voor alle sportbroeken en Sportscenter Bijsterbosch voor het regelen van alle t-shirtjes in de juiste maten!

Samen zijn we sterker!

13 april - We gaan weer naar school!!

De 6-12 jarige kinderen gingen 13 april voor het eerst weer naar school. Bij de Goede Herderschool in Wapenveld werden ze met open armen ontvangen. En voor alle kinderen stond een leuk tasje klaar met een bidon en wat fruit. Om 12.30 waren de kinderen weer klaar en kwamen ze moe, maar met hele brede glimlachen op hun gezichtjes weer naar buiten. Eindelijk onderweg naar rust en regelmaat.